Likovne radionice za djecu i odrasle

radLikovne i dizajnerske radionice za djecu i odrasle u 2015.

Mjesto održavanja: Zagreb

Radionice imaju za cilj obogatiti unutarnji svijet djece, mladih, ali i odraslih, te ih naučiti novim ručnim i spoznajnim vještinama i potaknuti njihovu kreativnost, a mladima koji u budućnosti budu željeli i profesionalizirati svoje vještine, radionice će pružiti kvalitetne temelje i osnove za nadogradnju. Radionice se prilagođavaju individualnim željama i potrebama svakog učesnika, a u vezi svih dodatnih informacija, obratite se na mail: kresimirag@hotmail.com

1. Crtanje i slikanje – istraživanje i upoznavanje različitih crtačkih i slikarskih materijala, tehnika i postupaka, crtanje i slikanje prema predlošku, portret, figura, mrtva priroda, pejsaž, crtanje i slikanje slobodnim stilom. Program se individualno prilagođava svim dobnim skupinama i prema interesima svakog od polaznika tečaja ili radionice.

Radovi nekih polaznika mojih radionica za odrasle:

2. Priprema učenika za upis u školu primijenjenih umjetnosti i na likovnu akademiju, te srodne fakultete / tekstilni i grafički dizajn /. Obrađivanje tema iz programa Likovna umjetnost – priprema za državnu maturu.

3. Radionica stripa – namjenjena je djeci svih uzrasta, a na njoj se prema željama učesnika i primjereno njihovom uzrastu izrađuje vlastiti strip, gdje se kroz praksu uči kako se priča kadrira kroz sličice, zatim odnos slike i teksta, kompozicija likova i pozadine, likovi u pokretu, kreiranje sadržaja kroz početak, zaplet i efektan kraj priče, itd. Radionica stripa ima za cilj potaknuti maštu i kreativnost kod učesnika koji sami izmišljaju svoju priču, likove i zaplet, te svoju kreaciju onda uče izraziti kroz likovni jezik. 

4. Radionica ilustracije, ilustriranje knjiga iz lektire – radionica je namjenjena djeci od 3. razreda osnovne škole na dalje, a njezin cilj je potaknuti djecu da čitaju djela iz lektire i kroz likovni jezik ilustracije dožive određeno djelo i njegovu poruku. U sklopu te radionice djeca se uče i kako ilustrirati naslovnicu knjige kroz odnos slike i teksta, a prema željama učesnika, oblikuje se i vlastita knjiga sa ilustracijama, citatima ili osobnim opažanjima djeteta, vezanim uz knjigu koja se njega najviše dojmila.

Dječji radovi polaznika mojih radionica:

5. Ekološka radionica sa izradom ekoloških plakata – radionica se može prilagoditi djeci različitog uzrasta, a na njoj ona promišljaju o ekološkim problemima suvremenog svijeta i na svoj osobni način kroz sliku i tekst u formi plakata kreiraju ekološku poruku koju žele poslati svijetu.

6. Izrada slikovnice sa osobnom pričom i crtežima – radionica namjenjena djeci mlađeg uzrasta, gdje se ona kroz kreiranje jednostavne slikovnice uče ispričati neku priču likovnim jezikom i oblikovati slikovnicu na različite načine.

7. Oblikovanje uporabnih i unikatnih predmeta, nakita i suvenira – radionica i tečaj za sve dobne skupine.

8. Likovna igraonica za najmlađe, namjenjena predškolskoj djeci – crtanje, modeliranje, izrada različitih ukrasa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.