K. Gojanović: crteži i slike na papiru 2018. – 2019.

Krešimira Gojanović, ''Glasnik novih vjetrova'', crtež tuš / kombinirana tehnika na papiru, 56x40 cm, 2018.

Krešimira Gojanović, ”Glasnik novih vjetrova”, crtež tuš / kombinirana tehnika na papiru, 56×40 cm, 2018.

Neki moji noviji crteži nastali u periodu 2018. – 2019. predstavljaju crtačke dnevničke zapise, gdje svaki crtež može funkcionirati samostalno, ali i kao dio veće cjeline i priče, gdje uz pomoć jezika simbola opisujem i neke realne životne situacije, odnosno svoja realna životna iskustva transcendiram u procesu stvaranja slike, koja predstavlja odmak od svakodnevice i drugačiju perspektivu. Proces je istovremeno zabavan i regenerirajući, jer si dopuštam potpunu slobodu da izrazim ono što trenutno nosim u sebi, ne znajući na samom početku kuda će me ta sloboda odvesti, naprosto pustim liniju da teče i iskreira neke likove, neko okruženje, kompozicije i kontraste, ne postavljam si ograničenja i očekivanja u pogledu nekog zacrtanog rezultata.

Novi ciklus ”Anima mundi” se ponešto razlikuje od mog zadnjeg ciklusa crteža, ”Saturnova djeca”, no i dalje me intrigira povezivanje arhetipova, ljudi i životinja, različitih vremena i prostora, drevnog i suvremenog.

Crteži su uglavnom rađeni na 280-gramskom papiru, pretežno crnim tušem, akvarel bojama, markerima, tuševima u boji, flomasterima. Dostupni su i na prodaju kao originali, ali i u obliku printeva limitirane i potpisane edicije različitih formata, s napomenom da kao samostalna umjetnica obavezno radim putem autorskih ugovora preko hrvatske autorske agencije. Svi upiti mogući su na mail kresimirag@hotmail.com

 

Copyright (c) Krešimira Gojanović